Ook de leerlingen van de tweede cursus Word (een ster in) tekst en beeld ontwierpen een mooie voorkant. De jury heeft zich de afgelopen week gebogen over alle ontwerpen en is er uit! En dus is de winnaar bekend. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 was 5 punten, dus er is een duidelijke winnaar.

De winnaar is geworden: het ontwerp Zonnestelsel! Gefeliciteerd Eline Marck, jij wint de prijzentas.

Voor alle andere deelnemers: ontzettend goed gedaan, jullie hebben het de jury heel moeilijk gemaakt. Als eerste heb ik de ontwerpen beoordeeld, want zo konden de andere juryleden bepalen wie de uiteindelijke winnaar zou zijn. Hieronder de opmerkingen over de nummers 1 en 2 van ieder jurylid:

Sandra Hunnego,

(vervangend) directeur o.b.s. Prins Willem Alexanderschool

Nummer 1: Voorkant Zonnestelsel

“Deze voorkant is duidelijk een geheel. De planeten springen van de pagina en je weet als juf gelijk waar dit werkstuk over gaat.”

Nummer 2: Voorkant Make-up

“Duidelijke foto en ook een mooi geheel, de kleuren pas mooi bij elkaar en de witte pagina zorgt ervoor dat die er nog meer uit springen.”

Marieke Pijlman,

Tijdschrift.nl

Nummer 1: Cover van Zonnestelsel

“Het beeldvullende gebruik, het terug laten komen van de kleuren van de planeten in de tekst en de balk eronder stralen eenvoud en rust uit. Het ziet er zo professioneel uit dat dit zo in de kiosk verkocht kan worden.”

Nummer 2: Cover Graffitiblad

“Lennart heeft van veel verschillende elementen gebruik gemaakt waardoor de cover heel erg opvalt. En opvallen betekent: verkopen! Ook origineel is de horizontale opstelling.”

 

Floor Soeteman,

vormgever en eigenaar Puur Floor

Nummer 1: Zonnestelsel

“Soms is een ontwerp al geslaagd door de keuze van het beeld. Wat Eline in dit ontwerp heel slim heeft gedaan, is kiezen voor een mooi, pagina vullende afbeelding. Met een mooie letter en een balk waarin de kleuren van de planeten weer terugkomen, maakt ze het ontwerp helemaal af.”

Nummer 2: Make-up

“Charlotte bleef tijdens de cursus als laatste zitten, ze wilde het nog even afmaken. En het resultaat mag er zijn! Ze maakte een mooi ontwerp met een foto met witte afloop, waardoor het lijkt alsof de make-upspullen op de pagina liggen. Dat in combinatie met de goed gekozen letters eindigt ze net, maar op een mooie 2e plaats.”

De uiteindelijke top 3:

1. Zonnestelsel (met 21 punten)
2. Make-up (met 17 punten)
3. Het Ziekenhuis (met 14 punten)

Jury bedankt voor het jureren, en Jeroen, Zhen Quan, Eline, Lennart, Ben, Dorien, Fenna en Charlotte bedankt voor jullie enthousiasme en de gezellige middagen!

Dit was de laatste cursus van dit jaar, maar graag tot in september!