Paasslinger knutselen

Slaat de verveling al toe, zo tijdens deze Corona-thuisblijf-periode? Ondanks dat je nu vast al wat schoolwerk hebt opgehaald voor je kind, is er vast nog wel tijd voor een leuke creatieve activiteit! En omdat het binnenkort toch alweer Pasen is, daarom dit keer een pakketje om een Paasslinger te maken.

 

Hoe werkt het?

Wil je thuis aan de slag met de Paasslinger? Dan kun je met dit pakketje (excl. naald) voor € 4,50 per slinger (kostprijs materialen), thuis zelf aan de slag. Wat moet je doen? Stuur een mailtje naar floor@puurfloor.nl met de volgende gegevens:

  • je naam
  • je adres
  • aantal pakketjes
  • je mobiele nummer (voor een betaalverzoekje)

Als ik je gegevens ontvangen heb, stuur ik je een betaalverzoekje. Als je betaald hebt, zorg ik dat het pakketje zo snel mogelijk in je brievenbus zit. Het kan zijn dat het pakketje niet door je brievenbus past. In dit geval hang ik het pakketje aan de deur of zet ik het voor de deur en bel ik bij je aan. Zo kunnen we toch de afstand van 1,5 meter aanhouden!

Let op dit geldt voor Nieuwerkerk aan den IJssel. Woon je in de omgeving van Nieuwerkerk? Informeer dan even naar de mogelijkheden, wie weet lukt het bijvoorbeeld als er meerdere pakketjes in jouw buurt worden aangevraagd, wel om ook bij jou langs te rijden. Verzenden kan ook, maar dan komen er nog verzendkosten bij.

Let op: op=op

Tips voor het maken van de paasslinger:

In het pakket zit: draad, pompoms, knopen, vilt (voor vleugels, oren en snavel), 4 wiebeloogjes, 2 plastic eieren, pijpenrager voor de pootjes. Zelf heb je nog nodig: een naald (met groot oog), alleslijm, schaar en een zwarte stift.

  • Rijg de draad door een naald en vervolgens door een knoop, pompom, en daarna door de gaatjes aan een van de kanten van het ei. Voor het kuikentje door het kleinste deel van het ei en voor het haasje door de lange kant van het ei. Let op: start bij het ei aan de buitenkant en rijg dan via binnen weer naar buiten. Wissel steeds de knopen en pompoms af met een ei en dan weer pompoms en knopen.
  • Doe de pijpenrager door de gaatjes in het grote deel van het ei, zo dat ze aan twee kanten naar buiten steken. Buig de onderkant in een zigzag terug, zodat er twee pootjes ontstaan.
  • Knip het snaveltje (let op: vouw het vilt dubbel en knip aan de open kant de twee schuine kanten van een driehoek, de dichte kant is de derde kant van de driehoek) en de vleugels van het kuikentje en de oren van het haasje.
  • Plak het snaveltje, de vleugels de oren en de oogjes op het ei; heb geduld want de lijm moet even drogen.
  • Teken met de stift een snuitje op de haas.
  • Hang de slinger op (bijvoorbeeld met plakband op het raam of aan haakjes op een prikbord.

Veel plezier met maken!