Het was even wachten, maar inmiddels hebben alle juryleden hun werk gedaan en is het juryrapport compleet. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 was maar 1 punt, dus de kids hebben het allemaal heel goed gedaan!

Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn en dat is geworden: het ontwerp Race-auto’s! Gefeliciteerd Robbie Schoonackers, jij wint de prijzentas. Voor alle andere deelnemers: ontzettend goed gedaan, jullie hebben het de jury heel moeilijk gemaakt. Als eerste heb ik de ontwerpen beoordeeld, want zo konden de andere juryleden bepalen wie de uiteindelijke winnaar zou zijn. Hieronder de opmerkingen over de nummers 1 en 2 van ieder jurylid:

Sandra Hunnego,

(vervangend) directeur o.b.s. Prins Willem Alexanderschool

Nummer 1: Voorkant van Race-auto’s

“De voorkant ziet er verzorgd uit. Met speelse foto’s, duidelijke tekst en mooi in balans.”

Nummer 2: Voorkant NHC de IJssel

“Pakkende foto, waardoor je nieuwsgierig wordt naar de inhoud. De kleuren zijn goed gekozen.”

Marieke Pijlman,

Tijdschrift.nl

Nummer 1: Cover van Race-auto’s

“De cover toon direct waar het over gaat: de kop en subkop geven dit goed weer. Daarnaast zijn de afbeeldingen goed ondersteunend en mooi vormgegeven.”

Nummer 2: Cover van NHC de IJssel

“Vooral de eenheid door het kleurgebruik valt op: en opvallen betekent beter verkopen! Goed gebruik gemaakt van de kleuren van het logo en het tenue van het team.”

Floor Soeteman,

vormgever en eigenaar Puur Floor

Nummer 1: Ontwerp Efteling

“In dit ontwerp zie ik niet alleen de meeste dingen terug die ik geleerd heb tijdens de cursus, maar het ontwerp brengt de boodschap ook duidelijk over. De keuze voor de kleine foto’s en een paginabrede grote foto vind ik heel goed. Maar ook de achtergrondkleur en het lettertype van de onderkop zijn met aandacht gekozen.”

Nummer 2: NHC de IJssel

“Gijs heeft goed geluisterd naar mijn aanwijzingen en daardoor een ontwerp gemaakt dat heel mooi in balans is. De kleuren van het ontwerp passen bij de hoofdkleuren van de foto, en hij heeft gekozen voor een lekker grote, opvallende kop!”

De uiteindelijke top 3:

1. Race-auto’s (met 19 punten)

2. NHC de IJssel (met 18 punten)

3. De Efteling (met 14 punten)

Jury bedankt voor het jureren, en Roan, Nikki, Lucas, Marnix, Noa Marion, Robbie en Gijs bedankt voor jullie enthousiasme en de gezellige middagen!

Morgen start er een nieuwe cursus, met hopelijk weer zo’n groep enthousiaste deelnemers!