Over Puur Floor

Creatief meisje

Al van jongs af aan ben ik het liefst creatief bezig. Ik was altijd bezig met kleien, knutselen en tekenen en wist mijzelf op die manier uren te vermaken. Toen ik ouder werd stortte ik mij vol passie op werkstukken, en ging werken bij de schoolkrant. Eigenlijk maakte ik toen al graag de dingen mooier.

Schrijven en opmaken

Tijdens mijn studie Media- en Informatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam moest ik de keuzen maken: redactie of marketing. Ik koos voor redactie, waarbij er ook veel ruimte was voor nieuwe media. Ik leerde daar niet alleen HTML te lezen en schrijven, maar wist daarbij ook mijn medestudenten te enthousiasmeren voor vorm, kleur en letters.

Redacteur en recensent bij het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP)

Wat als een stage begon, groeide uit tot een vaste baan bij het Cultureel Jongeren Paspoort. Daar schreef ik over alles wat cultuur uitademde. Bij CJP ontwikkelde mijn creativiteit zich op het digitale vlak, door met beeld en tekst het ideale snel leesbare online artikel samen te stellen. Bovendien plofte ik ’s avonds regelmatig in een stoel van een van de theaters van Nederland om een voorstelling te bekijken en te recenseren.

PR-medewerker de Goudse Schouwburg

De liefde voor de theaterwereld werd zelfs zo groot dat ik solliciteerde bij een van de mooiste theaters van Nederland. Daarvoor was ik zelfs bereid om onderaan te beginnen. Maar na een paar jaar bemachtigde ik een plek bij de PR-afdeling. En daar kon ik niet alleen naar hartenlust schrijven en voorstellingen bezoeken, ik werd er ook verantwoordelijk voor de vormgeving. Ik was verkocht.

Tijdschrift OOK en Jonge Gezinnen

Een kleine advertentie in een van de bladen van Sanoma was de reden dat ik na mijn zwangerschapsverlof de overstap maakte van de culturele wereld naar de Tijdschriftenbranche. Het avontuur begon als webmanager voor Tijdschrift OOK, waar ik verantwoordelijk was voor alles content en vormgeving van de website. Al snel verplaatste mijn werk zich naar het overkoepelde platform van Jongegezinnen.nl. Daar werkte ik als project- en beeldcoördinator en was verantwoordelijk voor de vormgeving van interne en externe online uitingen, en daarnaast mocht ik steeds vaker vormgeven, van advertentie tot beursstand.

Ouders van Nu

Na een aantal jaar ging Jonge Gezinnen over naar Ouders van Nu, en mijn team verhuisde mee. Nu mocht ik dezelfde werkzaamheden doen voor het bekende tijdschrift. Ik ontwierp niet alleen de advertenties, maar ook tools, apps, nieuwsbrieven en andere uitingen. Bovendien had ik via Sanoma inmiddels ook de mogelijkheid gekregen om me niet alleen in de praktijk maar ook op papier verder te ontwikkelen in de richting van grafisch vormgever.

Puur Floor

Of eigenlijk niet echt een nieuwe stap, want ik was inmiddels naast mijn werk bij Sanoma al gestart als grafisch vormgever en Puur Floor. Mijn creativiteit heeft eindelijk een eigen podium gekregen. Dat is misschien wel de beste samenvatting van de loop van mijn carrière tot nu toe.
Als grafisch vormgever ben ik flexibel inzetbaar voor diverse opdrachtgevers en steeds verschillende werkzaamheden. Heeft u een opdracht? Of het nu gaat om een flyer voor een evenement, een compleet tijdschrift of een website: ik sta graag voor u klaar.

Oog

Als ik door een winkelstraat loop, zeggen veel mensen mij gedag. Het zijn vaak bekenden, maar soms heb ik ook geen idee wie de persoon die mij groet eigenlijk is. Nee, ik ben niet vergeetachtig! En ook niet onattent, want ik groet hoe dan ook altijd naar je terug ;-).

Het heeft een reden, dat mensen mij eerder herkennen dan ik hen. Waarom? Kijk maar eens goed. Je ziet wel iets aan mijn gezicht, maar je kunt je vinger er niet op leggen wat het nu precies is.

Ik leg het je graag uit. Ik ben niet anders gewend dan dat ik sinds mijn jeugd keer op keer vertel wat er nou precies zo anders is aan mijn ogen. Je ziet er namelijk twee, maar in werkelijkheid heb ik er maar één. Ik werd geboren met maar één goed ontwikkeld oog (ik zal je de details besparen) en kreeg toen ik heel klein was al een oogprothese. Klinkt veel erger dan het is, eigenlijk is het gewoon een soort knikker in je oogkas. Alleen dan van kunststof en gemaakt door echte kunstenaars (ocularisten) die net als ik graag mooie dingen maken. Ogen in dit geval. Helemaal afgestemd op mijn eigen oogkleur, witheid van mijn oog en zelfs de adertjes. Zo komt het dat je wel íets ziet, maar niet direct ziet wat er nu anders is. En dat is het mooiste compliment dat je mij kunt geven. Dan heeft mijn ocularist het ten eerste goed gemaakt en ben ik kritisch genoeg geweest tijdens het ‘vormgevingsproces’ om tot een heel mooi resultaat te komen. Eigenlijk precies zoals ik ook werk voor mijn opdrachtgevers. Kritisch en pas tevreden als jij dat bent. En oog voor detail. In dit geval één oog voor detail 😉