Over Puur Floor

Creatief meisje

Al van jongs af aan ben ik het liefst creatief bezig. Ik was altijd bezig met kleien, knutselen en tekenen en wist mijzelf op die manier uren te vermaken. Toen ik ouder werd stortte ik mij vol passie op werkstukken, en ging werken bij de schoolkrant. Eigenlijk maakte ik toen al graag de dingen mooier.

Schrijven en opmaken

Tijdens mijn studie Media- en Informatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam moest ik de keuzen maken: redactie of marketing. Ik koos voor redactie, waarbij er ook veel ruimte was voor nieuwe media. Ik leerde daar niet alleen HTML te lezen en schrijven, maar wist daarbij ook mijn medestudenten te enthousiasmeren voor vorm, kleur en letters.

Redacteur en recensent bij het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP)

Wat als een stage begon, groeide uit tot een vaste baan bij het Cultureel Jongeren Paspoort. Daar schreef ik over alles wat cultuur uitademde. Bij CJP ontwikkelde mijn creativiteit zich op het digitale vlak, door met beeld en tekst het ideale snel leesbare online artikel samen te stellen. Bovendien plofte ik ’s avonds regelmatig in een stoel van een van de theaters van Nederland om een voorstelling te bekijken en te recenseren.

PR-medewerker de Goudse Schouwburg

De liefde voor de theaterwereld werd zelfs zo groot dat ik solliciteerde bij een van de mooiste theaters van Nederland. Daarvoor was ik zelfs bereid om onderaan te beginnen. Maar na een paar jaar bemachtigde ik een plek bij de PR-afdeling. En daar kon ik niet alleen naar hartenlust schrijven en voorstellingen bezoeken, ik werd er ook verantwoordelijk voor de vormgeving. Ik was verkocht.

Tijdschrift OOK en Jonge Gezinnen

Een kleine advertentie in een van de bladen van Sanoma was de reden dat ik na mijn zwangerschapsverlof de overstap maakte van de culturele wereld naar de Tijdschriftenbranche. Het avontuur begon als webmanager voor Tijdschrift OOK, waar ik verantwoordelijk was voor alles content en vormgeving van de website. Al snel verplaatste mijn werk zich naar het overkoepelde platform van Jongegezinnen.nl. Daar werkte ik als project- en beeldcoördinator en was verantwoordelijk voor de vormgeving van interne en externe online uitingen, en daarnaast mocht ik steeds vaker vormgeven, van advertentie tot beursstand.

Ouders van Nu

Na een aantal jaar ging Jonge Gezinnen over naar Ouders van Nu, en mijn team verhuisde mee. Nu mocht ik dezelfde werkzaamheden doen voor het bekende tijdschrift. Ik ontwierp niet alleen de advertenties, maar ook tools, apps, nieuwsbrieven en andere uitingen. Bovendien had ik via Sanoma inmiddels ook de mogelijkheid gekregen om me niet alleen in de praktijk maar ook op papier verder te ontwikkelen in de richting van grafisch vormgever.

Een nieuwe stap: Puur Floor

Of eigenlijk niet echt een nieuwe stap, want ik was inmiddels naast mijn werk bij Sanoma al gestart als grafisch vormgever en Puur Floor. Mijn creativiteit heeft eindelijk een eigen podium gekregen. Dat is misschien wel de beste samenvatting van de loop van mijn carrière tot nu toe.
Als grafisch vormgever ben ik flexibel inzetbaar voor diverse opdrachtgevers en steeds verschillende werkzaamheden. Heeft u een opdracht? Of het nu gaat om een flyer voor een evenement, een compleet tijdschrift of een website: ik sta graag voor u klaar.

“Wat een leuk logo, zo met die ogen, betekent het iets?”

Een vraag die ik uitsluitend van opdrachtgevers krijg, die Puur Floor nog niet kennen, want wie mij kent weet dat mijn logo een knipoog is naar mijzelf. Sinds mijn geboorte heb ik maar 1 oog, zo geboren en ik mis er niks aan, kan alles. Maar mijn prothese zorgt er wel al mijn hele leven voor dat mensen mij zich gemakkelijk herinneren. Dus ik heb van mijn kenmerk een handelsmerk gemaakt!