Workshops

Creatief bezig zijn vind ik het allerleukste dat er is. Nou… bijna het allerleukste. Ik krijg namelijk nog meer energie van het overbrengen van het creativiteitsvirus op anderen! Daarom geef ik sinds 2014 regelmatig workshops aan kinderen en volwassenen. Dat blije gezicht van een kind dat trots is op een eigen gemaakte snowglobe, sieradenrekje, planbord of iets anders tofs. Dáár word ik zo gelukkig van! Op deze pagina vind je een overzicht van wat ik zoal aanbied en voorbeelden van creaties.

Creatieve workshops door Puur Floor

Zin in een gezellig middag of avond met vriendinnen? Met de workshops van Puur Floor is er altijd eentje die past bij jou en je vriendengroep. Samen met jou overleg ik over je wensen en bedenk ik een creatieve activiteit op maat. Zo kun je tijdens een babyshower een geboorteslinger maken of een leuk fotorekje en maak je tijdens een vrijgezellenfeestje leuke wijsheidtegeltjes voor de bruid of bruidegom. Alles kan! De feestjes vinden plaats bij jou thuis of op een door jou of Floor georganiseerde locatie.

Kinderfeestjes met een blijvende herinnering

Hieperdepiep hoera! Je kind is (bijna) jarig. Tijd voor een feestje! Maar hoe organiseer je een leuke en origineel kinderfeestje? Heel gemakkelijk, laat mij het doen! Samen bedenken we een leuke creatieve middag op maat. Dus houdt je dochter van prinsessen? Dan bedenk ik daar een mooie creatieve creatie bij die zij met haar vriendjes en vriendinnetjes kan maken. Liever een autofeestje of bijvoorbeeld een dierenthema? Ik regel het! En ik zorg natuurlijk ook voor iets lekkers te drinken en eten én een cadeautje voor de jarige!

cursus: microsoft powerpoint en word

Al ruim 8 jaar verzorg ik ook computercursussen voor kinderen van groep 5 t/m 8. Bijvoorbeeld een cursus om handiger te worden met Microsoft Word en PowerPoint. Op de basisschool maakt je kind een werkstuk, verslag of geeft een presentatie. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En hoe zorg je er voor dat je werkstuk er mooi uitziet? Met mooie afbeeldingen en goed leesbare tekst? En waar let je op bij het maken van je presentatie? De tekst en inhoud maakt je kind zelf, Floor zorgt ervoor dat je kind leert hoe een verslag of presentatie mooi te maken.

Jarenlange ervaring

Op basisscholen en als onderdeel van naschoolse activiteiten voor brede scholen en stichtingen gaf ik de afgelopen jaren heel veel workshops. De cursussen bestaan soms uit 1 les en andere keren uit een reeks lessen, van telkens ongeveer een uur (voor de kleine kinderen van 4 – 5 jaar duurt de les vaak iets korter). Hieronder een greep uit dat wat ik met kinderen gemaakt heb.

Cactussen of bloem in pot

In deze workshop maak je of een potje met handgeschilderde cactussen of een bloem in een potje aarde.

SnowglobE (Sneeuwschudbol)

Een van mijn favoriete workshops: snowglobe maken. Met altijd een mooi resultaat en een blijvende herinnering!

Collage maken van tijdschriften

Tijdens deze workshop ga je creatief aan de slag met lijm, een doek en tijdschriften. Scheuren, schuiven en plakken maar!

Een vrolijke leeuwenkop

Soms hoeft het niet moeilijk te zijn om iets heel tofs te maken. Zoals deze leeuwenkop. Hele leuk voor de allerkleinsten!

Tof hangplankje voor in je kamer

Hoe tof: zelf een hangpankje maken voor in je slaapkamer. Tijdens deze workshop ga je verven, knopen en meer…

IBIZA fotorekje maken

Waan je op een tropisch eiland met deze leuke zelf te maken Ibiza-hanger. Deze workshop kun je met een pakket ook thuis doen!

Weekplanner voor je huiswerk

Mooi papier, stickers, pennen en een flinke dosis creativiteit. Zo maak je een toffe weekplanner voor bijvoorbeeld je huiswerk!

regenboogwolkje voor kleine kids

Regen en zon, dan is er een regenboog! Tijdens deze workshop rijg je een eigen regenboogwolkje.

Glinsterende raamhanger

Haal de zon letterlijk in huis met deze zelfgemaakte raamhanger met glinsterende kralen en zelfgekozen schilderkunst!

Bloemetje knutselen voor moederdag

Tijdens deze workshop maak je met gekleurde wattenstaafjes zelf een mooie, kleurrijke bloem. Voor je zelf of voor moeder(dag).

Schattig egeltje van pasta en klei

Tijdens deze workshop voor kleinere kinderen, maken we een schattig egeltjes van klei en pasta. Makkelijk én leuk!

boom versieren met knopen

Hoe maak je een saaie boom een stuk leuker? Door ‘m te versieren met kleurrijke knopen. Zo maak je je eigen unieke boom.

Paasslinger met vogels en hazen

Zo rond pasen is er genoeg te knutselen. Wat dacht je van deze leuke paasslinger met vogeltjes en paashazen!

(Kerst)  Lichtjesslinger

Een lichtjesslinger in verschillende soorten, afhankelijk van de leeftijd. Van cupjes versieren tot moeilijkere kubussen vouwen.

(Kerst)  Aftelkalender

Wat is er leuker dan een aftelkalender? Voor je verjaardag, voor kerst, de vakantie? tijdens deze workshop maak je ‘m zelf!

Powerpoint en animeren

Naast creatieve knutsels, organiseer ik ook korte workshops PowerPoint. Waarin je leert presenteren én animeren!

Cursus organiseren?

Wilt u op uw school (ook als naschoolse activiteit of als onderdeel van de brede school activiteiten), vereniging of als kinderfeestje een creatieve les of middag? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.